2014. május 1., csütörtök

Beteg

Elkaptam Álmostól a nyavalyát (jaigen: vasárnap ügyeltre száguldottam vele, mert láza ugyan nem volt, de egyfolytában ordított, torokfájásra panaszkodott és hajtogatta, hogy "nem tudok sééétááániii"; gondoltam, ha ennyire elhagyja magát, biztos nagy a baj, és biztosss hatalmasak a mandulái és tuti, hogy meg fog fulladni... De ekkora baj nem volt, nagyon erősen be volt gyulladva a torka, antibiotikumot kapott, jobban lett. Én viszont egyre rosszabbul.) Nem segített rajtam az se, hogy hétfőn elmentem futni, mondván, kutyabajom, majd utána rögtön aerobikra. Nem ment a futás, aztán nem ment a torna se; a béna futást a melegre fogtam, azt, hogy a gyakorlatokat nem tudtam rendesen végezni, azt meg a futásra.
Aztán mára odáig jutottam, hogy akkorák a nyirokcsomóim, mint a teniszlabda, és úgy köhögök, mint egy beteg szamár, a fejem pedig hidroglóbusz nagyságúnak érzem.
Ami nem is lenne baj, ha nem szombaton lenne a híres-hírhedt Borvidék Félmaraton Szekszárdon, amikor is 23,3 km-t kellene megtenni hegyek között völgyek között; nagyon brutális terepnek tartják. Ilyen állapotban nem mehetnék, de addigra meggyógyulok tuti, van még egy fél üveg kakukkfüves cucc köhögés ellen, meg C-vitamin, oszt ezekben bízom. Többekkel úgy tervezzük, bulifutást tartunk rózsaszín esernyőkkel stb., de a így sem lesz egyszerű.
Nekem kell ez az érem. Punktum. :D

 

Most pedig hajrá. Délután Hannáék fellépnek Pakson a majálison; olyan régen vasaltam már keményített szoknyákat...

8 megjegyzés:

  1. Megmondom neked a tutit: köhögésre szódabikarbónás sós vízzel gargalizálás (nem lenyelni), csodaszer! Emellett gerezd fokhagymát nyomj bele két kiskanál mézbe, keverd össze, két kiskanál friss citromlével hígítsd fel, és ezt kanalazgasd napközben, pár óránként. Minden nyavaja elmúlt nekem ezektől, és a gyerekeknek is jó, ha kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hümm. Köszi, Zsuzsanna! :D Ezt holnap ki is fogom próbálni; csak azért nem ma, mert mindenki kidöglene mellőlem... :D

      Törlés
  2. Fú, nekem már a kakukkfüves cucc is betenné a kaput, a fenti tinktúrák mellől pedig egyenesen a temetőbe vinnének. :S

    Gyógyulj meg Emma, és jó futkosást a hétvégére! :**

    VálaszTörlés
  3. Nekem a mézes pálinka szokott segíteni mikróban felmelegítve olyan melegre, hogy meg tudjam inni....igaz utána 1 órát muszáj feküdnöm. :):)

    VálaszTörlés
  4. köszi mindenkinek! :) Lazac: a fekvés kizárt. :D Pálesz jöhet. XD

    VálaszTörlés
  5. Emma én is csak azért volt muszáj, hogy feküdjek, mert a meleg pálesz úgy fejbevágott, hogy ihaj :):):):)

    VálaszTörlés
  6. Ma gondolok Rád, hogy sikerüljön a tervezett hegyi futás. <3

    VálaszTörlés