2014. június 21., szombat

Bizonyítvány

Nem szeretném megismételni a tavaly év végi nyavalygásomat Hannusom tanulmányi előmenetelével kapcsolatban, ha mégis megtenném, akkor bocs (elsősorban Hannától). :)
Három négyes, ráadásul a legfontosabb tantárgyakból fityeg a kék könyvecskében, tükrözi a rengeteg betegséget (108 óra hiányzás), és azt, hogy Hannát mennyire nem izgatja az iskola. :P Nagyon keveset tanultunk együtt, nagyon keveset gyakoroltunk, mert azt vallottam, a 8 óra suliban töltött idő után én ugyan már nem nyúzom.  Ő megtanulta, ahogy érezte, a leckét, a környezetet meg a verseket kérdeztem ki tőle, de ezeket se mindig. A jegyeken látszik egyébként, mikor hiányzott... :( Környezetből év végére nagyon szépen feljött, csak ötösei voltak, 4,5-re kapott négyest végül, de valószínűleg azért, mert az első félévben (akkor volt több a hiányzása is) négyes volt. A tanítói mondták egyébként, hogy épphogy lecsúszik az ötösökről mindig, matekból is, úgyhogy ez nem is bánt annyira, legyen erős négyes, mint gyenge ötös...
Naigen. Gyenge. A nyelvtant az utolsó pillanatban tudta csak kijavítani, hogy ne hármas legyen év végére... Úgyhogy azon tényleg lenne, lesz mit gyakorolni. (És az irodalom tantárgyi dicséretről is az utolsó pillanatban csúszott le... :) )
Hm. Mikor a barátnője (jeles tanuló, de ő tényleg rajta van az ügyön, amellett persze, hogy jó esze is van) megkérdezte, mi szeretne lenni, és Hanna azt mondta, hogy táncot szeretne tanítani gyerekeknek, kinevette... Merthogy ő (a barátnő) doktor akar lenni. Mondtam is nekik: nem lehet mindenki doktor, mi is lenne akkor... :D
Becsületes ember legyen belőle, szeresse majd a munkáját, akármi is lesz az, és legyen minél tovább gyerek, játsszon sokat és ne stresszeljen a jegyein (arra itt vagyok én... :P )... És őrizze meg még sokáig a tiszta, rosszindulat-mentes gyermeki lelkét, és a báját, ami miatt olyan sokan szeretik.
Szép és örömteli vakációt neked, drága kicsi lányom. :)






13 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy le vagyok stresszelve lelkileg, de ezt most olyan szépen írtad, hogy én sírtam.
    Gratulálok a szép bizihez, szép nyarat Hannának és Nektek is!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Én úgy gondolom, a négyes is fényes jegy! Törekedni kell a legjobbra, de szerintem nem a jegyek számítanak, de ezt te is írtad. Nekem a mai napig - gondolkodásbeli - gondjaim vannak azzal, hogy nem volt más lehetőség anno, mint az ötös. A maximalizmus, ami belém lett nevelve, az egyetemen az egészségemre is ráment... és a mai napig keményen küzdök vele. Örülök, hogy a stresszt, ami ebből fakad, nem teszed át Hannára is, ez a legjobb dolog, mert így ő nem fog úgy járni, mint én, de szerintem neked sem kellene túl sokat addódnod ezen :). Gyakoroljátok a nyelvtant, de aztán ami az érdeklődésének megfelel, azt úgyis megtanulja, az megmarad, és ha majd nagy lesz és pályát kell válasszon, hidd el hogy minden meglesz a fejében, amire szüksége van! Szülőként persze ehhez egész más lehet, ebbe nyilván nem is tudom beleélni magam, de mint felnövő, pályát választott gyerek, nekem ez a tapasztalatom :)

    VálaszTörlés
  3. Thalia, ne ríjjá. :)
    Zsuzsanna (bár tudnám, ki vagy :D ), köszi, amit írtál. Igen, én se akarok maximalista lenni, mert tudom, hogy az neki nem jó, ismerek gyerekeket (osztálytárs), akiknek stresszt okozott a négyes megmondása otthon, akik este 10-ig nyüstölték a tanulnivalót... Most itt egy boldog gyerek, amott meg egy végletekig lestrapált és fáradt gyerek (anyuka panaszkodott, onnan tudom). Itten önigazolom magam, a blogban is, meg az életben is, hogy jájjnemcsinálokáménebből gondot,mert az senkinek nem jó, és nem arról van szó, hogy megbukott, vagy bármi, és nem hülye gyerek, okos, ügyes... Csak nehéz. :D De majd megtanulom ám.... ;-) :D Csak itt adom ki mindig magamból. Apjának nem lehet, mert ő nem tanult olyan jól (azt mondta apósom ma: bár apádnak is ennyi négyese lett volna Hannám :D), mégis remekül boldogul az életben, jobban, mint én; ő engem csitított, mikor Hanna rossz jegyet hozott haza, és igyekezett elbagatellizálni, Hanna egyébként rá ütött, piszokul nem érdekelte mondjuk a fejszámolás kettes, csak én csináltam presztizskérdést belőle, mint most, a bizonyítványból. Imád olvasni, írni, irodalomból a legjobbak között van, ha nem a legjobb, szervez, kreatívkodik, táncol, jó tornász, nem egy elveszett emberke. Érdekes egyébként, mert a suliban, ahova jár, a 153 tanuló között csak néhány kitűnő volt, ők is elsősök, egypár jeles, oszt annyi... :S Nem hiszem, hogy ennyi "buta" gyerek járna ide. ;-) :) Na, ez jó hosszúra sikerült... Köszi még egyszer, amit írtál, nagyon jól jött. :)

    VálaszTörlés
  4. Emma és nem utolsó szempont az sem, hogy nem utáltatod meg vele a tanulást azzal, hogy még otthon is nyúzod, hátha lesz abból a négyesből ötös...(legalábbis én ezt a nézetet vallom :-) ) Egy kezemen meg tudom számolni,hogy a betegségeket kivéve a három év alatt hányszor tanultam itthon a Kristóffal....neki is lett négyese,kettő,igaz,ebből az egyik rajz,a másik matek. Ettől lehet még belőle űrhajós(ő az szeretne lenni...)
    Szép nyarat Nektek!!!

    VálaszTörlés
  5. :-)) Emma szép nyarat nektek, hidd el, nem rontottál el semmit:-).....amúgy ez a legnehezebb feladat a szülőségben, mikor mit engedjek meg..és szépen írtál arról amiről én is mindig igy vélekedtem:-)))

    VálaszTörlés
  6. Aranyosak vagytok. :)
    Ani, hajrá a kis űrhajósnak! :D

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a bizonyítványhoz! Nagy igazság az, hogy ember maradjon, ez a lényeg és szeresse majd azt, amit csinál. A saját képességeihez kell mérni a teljesítményét, nem másokéhoz. Szép ez a bizonyítvány és nagyon helyes lányka Hanna.:)

    VálaszTörlés
  8. Ez így van, soha nem is mértem másokéhoz. :) Viszont tudom, hogy többre lenne képes, ha jobban odafigyelne. De tényleg nem tragédia e a 3 négyes. ;-)

    VálaszTörlés
  9. Zsuuu vagyok, a gyöngyös-capoeirás, csak nem mindig jól választja ki a rendszer a sok google felhasználóm közül a nevet :)

    VálaszTörlés
  10. jajdejó, valahol sejtettem! Köszi még egyszer az értékes hozzászólást. :)

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok a jó bizonyítványhoz... Én is hasonlóképp fogtam fel a négyeseket, mert a Lánykám többet is tud, csak nem érdekli... :) de azért legyünk elégedettek....!!!
    Kellemes nyarat Nektek!

    VálaszTörlés
  12. Bizonyám! (Akkor ezek szerint e lánykáink egyformán gondolkodnak. .P :D Nagyobb baj sose legyen!) Szép nyarat nektek is!

    VálaszTörlés
  13. Ó Emma, ha a leányka nem puskázott, nem csalt és nem szólt vissza, akkor egy igen tisztességes, becsületes 4-esért dicsi jár a mai világban.. :)

    Hú,,, amikor jönnek kölyök haverjai és leülünk dumcsizni, ezek olyan sztorikat mesélnek, hogy az agyam eldobom és reménykedem, hogy csak kamu..

    Szép nyarat, sok pihit Nektek!

    VálaszTörlés