2014. június 10., kedd

Gemenc

Megünnepelve, hogy apjukat kb 1 hónapnyi folyamatos 12 órázás után végre huzamosabb időre is látjuk, kitaláltuk, hogy elmegyünk a Gemencbe kisvasutazni.
Napersze.
Itthon a neten feltúrtam, hogy honnan indul és mikor és hogyan a járgány, és egy paksamétányi menetrenddel és tájékoztatóval útnak is indultunk szombat délelőtt.
Bárányfokra érkezve konstatáltuk, hogy sehol senki, csak néhány autó, de azokkal többnyire kutyasétáltatni érkeztek. Nagy nehezen, egy vaskerítés mögött megtaláltuk a kisvonat állomásához vezető utat, és rá kellett döbbennünk, hogy rettenetesen sok a szúnyog, nálam pedig semmi vegyszer ellenük. (Legközelebb a szomszédba is szúnyogriasztóval engedem csak a kölkeket, eskü! ) Apjuk kiállította a napra a gyerekeket velem együtt, mondván, ott nem csípnek, hát dehogynem. Ármin kínlódott, hisztizett, kavicsot dobált, kész volt, a vonat sehol, az "állomás" kihalt. 
Egy kóbor család járt még arra 2 gyerekkel, mint később kiderült, órák óta bolyongtak, a neten szedett információk számukra se értek semmit. Az asszonyka végül mérgében telefonált egyet az információs táblán megadott számra, és kiderült, hogy a vonat ugyan Bárányfokról indul (20 perc múlva), de már nem jön ide vissza. (Miért nem jelzik ezt sehol??) Rohantunk az autóhoz, hogy a kisvonatot a 4 km-rel feljebb található Keselyűsnél még elcsípjük. Sikerült. (Mosdót is kerestem, azt viszont sehol sem találtam. Nem tudom, tán arra alapoznak, hogy úgyis ott a csalitos...)
Végre, felszálltunk, Ármin is megnyugodott. Kedves volt a kalauz hölgy, kértem tőle Pörbölyig 4 jegyet. 
De a vonat nem megy Pörbölyig... Csak egy állomást megy, aztán visszafordul...
Éljen, nesze neked kisvonatozás a Gemencben.
Közben egyébként kiderült, hogy bőven elég az az egy állomás is, mert kb másfél óra volt a menetidő oda-vissza, Pörbölyig valószínűleg estig utazhattunk volna, nade ez sincs leírva sehol, hogy tervezni tudjon az ember. 
Mindent egybevetve: a bosszúságokat felejtjük (Van büfé? kérdezte egy hölgy a kalauzt az út végén, gondolom, neki is a mosdó hiányzott elsősorban... Hááát itt? Büfé, az nincs... Vonatozzon, ne büfézzen. :D ), és nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek is. 
Legközelebb közvetlenül Pörbölyről fogunk indulni, valami kevésbé szúnyogos időszakban. :)

Kerestük a kisvonatot

 

Lépcső

 
(S)óhajok hídja :)



 
Ülünk a vonaton.











 
Végállomás
 



 
Álmoska és az ő levele


 
A rendes gyerek


 
Neröhögtess








2 megjegyzés:

  1. Jó képek! :) Nem sültetek meg? :O

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jók a képek nagyon! Mi Pörbölyről mentünk Keselyűsig, meg vissza, de nem idén, hanem még tavaly. Bárányfokon kikötni szoktam :)

    VálaszTörlés