2016. szeptember 10., szombat

Új év...

... új remények. :)
Letelt az első hét a tanévből, és én a világomat se tudom.
Hanna új suliba ment, Paksra. Egyházi iskolába, nyolcosztályos gimnáziumba. Nem a jobb jegyek reményében, mert itthon se tanult rosszul, ha nem rontott volna nyolcadik után ezekkel az eredményekkel is felvehették volna bárhová (paksi gimnázium a cél, a tánc miatt). Három nap alatt döntöttem el májusban a sorsát és sok átvirrasztott éjszakán át lamentáltam, hogy jól tettem-e.
Az első hét után kiderült, hogy igen.
Nehezen tudna a Tűzvirág próbáira járni itthonról, ugyanis feltették az utánpótlás együttesbe, ahol három napon át délután 3-tól kezdődnek a próbák. Ott a hegedű is, amit nem szeretne abbahagyni (Bori néni zenekarba is kapacitálta, de azt már nem bírná se idővel, se energiával). Harmadrészt úgy érzem, "biztonságban" van. ebben a suliban leérettségizhet úgy, hogy közben folyamatosan és zavartalanul csinálhatja az imádott dolgait (a táncot legfőképpen), nem kell azon aggódnia, hova fogják felvenni nyolcadik után.
Az új osztálytársai nagy szeretettel fogadták, azonnal beilleszkedett, tele van élményekkel.  Kirándulni mennek hamarosan, már most alig várja, és a karácsonyi vásárt is, ahová saját készítésű "termékekkel" készülhet. 
Hat-hét órái lesznek, de sikerült belepasszírozni a zeneiskolát is, meg egy óra szentgyörgyi táncot a Vadrózsával, mert őket is imádja és nem szeretne hűtlen lenni ehhez az együtteshez sem.
Nyáron angolórákra járt, mert két nyelvet tanulnak és angolból egy egész évnyi tananyagot kellett behoznia. Sikerült neki.
Németből tegnap dolgozatot írtak. Nehéz volt (tudom, mert én kérdeztem ki előtte este), de ötöst kapott. Nem is emlékszem, kapott-e ötöst németből valaha...
Ezen kívül tele van kisötösökkel. Ebben a suliban kisötöst ér (sokszor többet is) egy hibátlan házi feladat, egy gondosan elkészített szorgalmi, de ötöst kapott arra is, hogy hittantáborban volt a nyáron, és, ha a szeptemberi tanulmányi kirándulásra elmegy, természetismeretből is kap egy ötöst. Olyan lelkes Hanna, hogy társadalomismeretből jelentkezni akart felelni, de megelőzték. Hat év alatt soha nem jutott eszébe, hogy felelni jelentkezzen. :)

 

Hannus a sportágválaszón, a tűzvirágos egyenpólóban. Nyolc órán át táncolt a tűző napon. nem viselte meg, úgy tűnik.

Egyelőre elégedettek vagyunk és nyugodtak. Rengeteg a cipelnivalója, úgyhogy autóval fuvarozom, nem olcsóság, de lesz majd másképp is. 
Ármin is gyűri az ipart itthon, van már neki is ötöse, pirospontjai, meg egy hármasa is, magyarból. Édes kis csupaszív rosszcsontom. Folyton leszökik a szuterénba, az apja szerszámait vizslatja, próbálgatja. Bízom benne, hogy ügyes szakember lesz belőle (annak ellenére, hogy technikából és rajzból is hármasa volt év végén... XD )
Álmos az oviban passzív, egyébként a legrosszabb gyerek. Itthon viszont feladatlapokat gyárt (bár rajzolni nem tud, úgy színez, hogy valósággal beleizzad. Hogy lesz ebből emberalak? :P ). Szeptemberben nem mehet iskolába, majd jövőre, de nem is bánom.
Minden reggel egy őrület, mire mindenki elindul a maga helyére, sokszor azt se tudom, én hova megyek... De nagyon örülök, hogy itt vannak velünk, hogy két értelmes szót nem tudunk esténként apjával váltani mert valamelyiknek biztos akkor van valami fontos közlendője, hogy egy filmet nem tudok megnézni, egy könyvet elolvasni... Ráérek még arra, úgyis olyan hamar felnőnek. :)

3 megjegyzés:

  1. Láttam Hannát futottak tesi órán :) Olyan aranyos volt, és lelkes :) Sok sikert az új sulihoz, biztosan jó döntés volt (Y)

    VálaszTörlés
  2. Na, a tesiórát nem bírja, mer aszondja mindig a templom meg a suli körül futnak. XD Mondtam neki nem baj, legalább nő az állóképessége. .)

    VálaszTörlés
  3. jó dolog a 8 osztályos, az enyémek is azt végezték, csak Szekszárdon :) amúgy én abba a suliba jártam, ahova Hanna, csak akkor még nem egyházi iskola volt :)

    VálaszTörlés