2014. április 14., hétfő

Hangya

Ma reggel egy "szerelmeslevél" várt, hajnalban munkába induló Apucitól, FONTOS felirattal. Az állott benne, hogy elleptek minket a hangyák, a konyhapultot befújta irtószerrel, jól mossam majd le, és hangyacsapdákat is kirakott. Valóban: ott díszelegtek még a gáztűzhelyen is a tetemek, mint a mákszemek... 
Aztán észrevettem őket az ebédlőasztalon korzózni... A padlón is meneteltek sorban... Úgy nagyjából mindenhol már hangyákat látok. 
Borzasztó. Egyfolytában csiszatolom a lakást, hogy legalább valami viszonylagos tisztaság (ha rend nem is) legyen a 3 gyerek és baráti körük ténykedése után; nem is merem elképzelni, mi lenne, ha nem is takarítanék?


9 megjegyzés:

  1. Ne is mondd, én is mindig azt mondom, hogy állandóan csiszatolok, mi van ott, ahol semmi takarítás? Mondjuk a hangya szerintem abszolút nem a tisztaságtól függ sajnos, szóval ezen ne edd magad, de akkor is bosszantó. (Nekem egyszer ilyen zsizsik-szerű barna undormányom volt a konyhában, a kamillateával hoztam haza...:( )

    VálaszTörlés
  2. Basszus, tea... :D Jah, csak arra gondoltam, hogy se nem ragad, se nem kajás semmi, ezek mégis ott tobzódnak a konyhapulton (is), fúj. :D

    VálaszTörlés
  3. Nálam is menetelnek. Csapdán gondolkozom, mert már mindenhol Domestostócsa van (tök jó útzár nekik, néha percekig azon röhögök, mit össze szerencsétlenkednek és futkosnak egymáshoz, hogy "jaj, bakker, arra nem lehet menni, most mi lesz?), de már herótot kapok, hogy mindenhol ott vannak. Szerencsére nem a fáraóhangyák, ezek nagyobbak és békések, de nekem ne denszeljenek a pulton, bakker.

    VálaszTörlés
  4. Domestost nem merek locsolni, Álmos miatt... Biztos többet tocsogna benne, mint a hangyák. Viszont a hangyacsapda jó ötlet (Biokill), nekünk tavaly bevált, remélem, az idén is jó lesz...

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Én nem viszem túlzásba a takarítást (nincs is gyerek mondjuk), de kutya van, és akkor se volt jobb a helyzet, mikor kétnaponta porszívóztam, a szőnyeg koszolódási aránya fix, egy este alatt ugyanolyan szőrös lesz mint egy hét alatt (nem tudom miért).
    A hangyák rémesek, mi valami elképesztő hangyás helyen lakunk, tavaly már volt nálunk hivatásos hangyairtó, aki nem tudom mennyire használt, mert így is tele volt a ház velük, még a másfél méter magasan levő fürdőszoba ablakban is hangyairtó volt. Az egyetlen dolog, ami a biokill mellett használt, azt a közeli növényvédő boltban ajánlották, az volt a lényege, hogy nem azonnal ölte meg a hangyákat, hanem el tudták vinni a cuccost a hangyabolyba, és az ott levők is ehettek belőle. Vitték is mondjuk, utána egy darabig kevesebben voltak, aztán kezdtük elölről.
    + lehetséges lenne ,hogy a hozzászólásnál engedélyezd a weboldal + név kombót a mostaniak mellé? Thx.

    VálaszTörlés
  6. pERSZE, Engedélyezem, amint rájövök, hogy kell! :D Köszi a hozzászólást. :) na, nekünk ilyen kis izéket vett a férjem tavaly, hogy elhurcolják a bolyba a cuccot aztán megmérgezik egymást. Ez tényleg bevált, remélem, idén is beválik, mert a 2 fiam most épp azzal szórakozik, hogy egy hangya fökött hasalnak és arról elmélkednek, mekkorát csíp. :D (Én vagy, hogy naponta 2szer porszívózok, hát nem tudom, minek. :) )

    VálaszTörlés
  7. Egyébként ezek mellett még annyit csináltunk, hogy ahol hangyabolyt találtunk a kertben azt is lefújtuk vegyszerrel (szintén növényvédős voltból), egyszer a térkövek között alatt olyan járatrendszert vájtak ki, hogy besüppedt a térkő. :-( Szóval érdemes lehet a kertetekben is körülnézni, ha még nem tettétek!

    VálaszTörlés
  8. KÁOSZ lenne, ha nem takarítanál!!!
    De, ez egy sziszifuszi dolog... viszont, jellemerősítőnek kiváló dolog! Persze csak, ha nem én csinálom a takarítást, hanem a gyerek. (ami meg Sci.Fi!!!)

    VálaszTörlés