2014. április 9., szerda

Kikelet Félmaraton

Szombaton letudtam Baján az eddigi 6. félmaratonomat, amiből ez volt a 3. "hivatalos", egyúttal az Atom 100+ versenysorozat második állomása, a kaposvári után.
A fiúkkal mentünk, mert Hannusom szegénykém megint Tűzvirág-főpróbán volt,  itthon sajnálkozott kicsit utólag, hogy "de jó lehetett"... Legközelebb majd őt is visszük.
Konstatáltam, hogy Baja nagyon kedves kis város, a Petőfi-sziget pedig csodaszép, és örömmel vettem, hogy összvissz 2 emelkedőn kellett felfutni (kétszer), és ez a kaposvári négy domb - öt völgy után valóságos felüdülés volt. Nagyon jó időt futottam - persze, magamhoz képest - az első 12 km-en, hat perc alatti kilométerekkel, de aztán elszúrtam a frissítésekkel az egészet és a vége 2:11:59 lett, ami még így is szuper, hisz negyed órát javítottam az eddigi összes (síkon és hegyenvölgyön) futott félmaratonomhoz képest. Örülök azért is neki, mert fizikailag nem voltam a legjobb állapotban, alig több, mint egy éve futok, előtte a hideg kirázott még a gondolatától is, mert előjöttek a rossz emlékeim az általános iskolából, amikor "Sólyácska" csak többszöri nekiindulásra tudta lefutni a Cooper-tesztet, meg a középiskolából, amikor a laktanya mellett (szerintem mindenki érti, mire gondolok; lányosztály voltunk ^^) kellett elvágtáznunk a sulitól a sportpályáig...
Na, szóval örülök a 165 csaj között elért 118. helyemnek. :D Lesz ez még jobb is, csak egészséges maradjak...
A fiúk, míg én futkorásztam, nagyon jól érezték magukat, ettek annyi kürtös kalácsot, hogy a végén már kedvezményt kaptak, szaladgáltak, rollereztek, igaz, Álmos "pofára" esett és szétharapta a száját, de mire én visszaértem, már el is felejtette.
Következő állomás május 3.-án Szekszárd, a Borvidék Félmaraton, amelyről rémtörténeteket zengedeznek a terep nehézsége miatt, de elhatároztam, hogy nem veszem vérkomolyan és egyszerűen bulifutást csinálok belőle. :D (Baját különösebb fájdalom nélkül futottam végig és ennek nagyon örültem, anyukámat is megnyugtattam, hogy nem volt semmi gáz - bár itt is volt, aki elájult a célnál és ölben vitték tovább... :( 21 km azért mégiscsak 21 km.)
Futnijóóó! :D

A célban. Majdnem sírtam. :D

 






Kürtös kalács








Rollerbajnok


Hogy azért a kapu is rajta legyen

 
Fickókkal

 
Hanna Luca, az érmem, meg a rajtszámom. Szegénykémnek ennyi jutott a bajai kirándulásból... :(

 
:)






5 megjegyzés:

  1. Gratulálok! :) (Ja, azt meg már mondottam volt: cseréljünk lábakat. :P )

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok!!! :)

    az egészből nem láttam semmit,pedig a töltés itt van előttünk,beteg voltam,nyomtam az ágyat :(

    VálaszTörlés
  3. Andi, majd jövőre!
    Köszi mindenkinek; Eden: az én lábaimat szívesen lecserélem a tiédre. ;-) :D

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok... de most komolyan.
    Én, ha kergetnek se futnék ennyit, inkább megfordulnék és szembe mennék mindenkivel, jöjjön aminek jönni kell...
    No meg mázsa húsz felett már nyugisabb az élet! ;)
    Ügyes voltál. :)

    VálaszTörlés